Shaba blog

Reflexiók, technika, hétköznapok, politika, gondolatok, kommentek, amit te is megtehetsz regisztráció nélkül.

Linkblog

Linkblog

Iskola a (tűrés)határon

2008.09.18. 22:21 :: Shaba

Kép nélkül: mert mindez annyira Képtelenség!

"Mindig azt mondják, hogy legyek jó,
de miért mindig csak én,
csak én legyek a jó?"

(Bikini egy.)

"Elvtarsak! Ha közétek erkezem, minek takarítjatok ki az üzemet. Igy azt kell hinnem, hogy nem dolgoztok, mert nem latok forgacsot."
(Kádár János egy gyárlátogatáson)

"Ne szard le a jövőt,
mert utolér
és az szarik majd Rád!"
(Beatrice egy.)

"Politizáló, ázott kutya szagú
köd jön be az ablakon,

megnéztem a híradót,
most kint hányok a balkonon."
(Shaba Blues Mob)

     Most nem a tanárok alulfizetettségéről akarok írni, mert a tanárok köztudottan elvannak köszönömökkel, meg hálákkal is. Az iskoláról akarok írni, mint társadalmunk Petri-csészéjéről, ahol jövőnk formálódik, mint a guanó, vastagon.
     Meg arról akarok szólni, hogy a neoliberalizmusnak nevezett idea- és izzadságszagú gondolati zsákutca hogyan próbálja elérni azt, hogy gyerekeinkből majdan légüres térbe kilökött kultúra és erkölcs nélküli barom legyen, akinek legfontosabb dolga a fogyasztás, és négyévente a demokrál-diktatúra legalizálása. Individuumnak csúfolt önző kis szörny legyen, aki a közöséget, maximum, mint szükséges rosszat képzeli el, aki legyártja a cipőjét, paradicsomát, meg úgy tesz mintha örömmel kiszolgálná, mikor nyaral valahol.
     Azonkívül arról is mondanék pár szót, hogy megpróbálom elintézni mindenfajta befolyással bíró embernek, -aki a fentebb említett érdek-idea útvesztőiben bolyong-, hogy gyermeke a következő tanévet kezdhesse egy olyan iskolában, ahol végigverték az integrációnak nevezett baromságot, ahol egy osztályban ül a jó képességű gyerek azzal, aki a folyó ügyeit annyira természetesnek veszi, hogy teremsarkában intézi el, és felfogóképessége versenyben áll a Muflonéval (egyiktől elnézést).
     Szeretetből azt is megpróbálom elintézni, hogy Fontos Péterkék, Tiborkák, Zsuzsikák padtársa Ronáldó, Szandokán, Winettu és Raffaella lehessen, aki majd megtanítja őket, hogy milyen is az a ValóVilág. Tehetik, hiszen 4-5 évvel idősebbek padtársuknál.
     Szívesen elintézem azt is, hogy az oktatási osztályok alkalmazottai húzhassanak le tanítani ezekbe az intézményekbe, ahol a 9.-es diákja, aki 4 fejjel és 60 kg-al termetesebb nála, és legalább 17 éves, elmagyarázza majd a helyét a világ színes palettáján.
     Ezúton kérem alapelveik kiterjesztését rám is! Azaz, nekem kevesebb a pénzem, mint sok becsületes embernek, ezért adják olcsóbban a BMW-t, mert integrálódni akarok, és egyenlő bánásmód képességektől függetlenül, ugye. Akinek füle van, az gondolom hallja.
     Örülnék továbbá, ha sem engem, sem az olyan bőszen integrálni kívánt tömeget, nem csak szavazati egységnek néznének, hanem annak ami vagyok Embernek. Akinek esze van az érti.
     Ha azt hiszik, hogy elbújhatnak váraikba, amelyekbe a kísérlet elől rejtőznek, hát tévednek. Aki tanult Történelmet az tudja. De aki nem annak elég átnézni Albionba, és láthatja, hogy hová vezet ez az eszement túlengedése mindenféle kiforratlan embernek, akik a szabadságot rombolásra használják. Az, hogy miért terjed egyre jobban a média által jó vastagon megtámogatva, annak a fejtegetése bőven túlmegy ennek a bejegyzésnek a határain.
     Ezért kérem ezeknek az embereknek a környezetét, hogy magyarázzák már el nekik, ha tudják, hogy mit csinálnak az baj, mert aljasság, ezért húzzanak el; ha meg nem, akkor pláne húzzanak el, mert minek vannak ott.
     Végül, hagy fejezzem be irományomat egy kiérlelt gondolattal:
Minden eszme annyit ér, amennyire megvalósítható, tehát általában szart sem!

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás jövő iskola neoliberalizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://shaba.blog.hu/api/trackback/id/tr79669516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása